Festival in 3D is safe entertainment

Wednesday, August 4th, 2010 | Uncategorized

Press release in Danish:

Festival i 3D er sikker underholdning

Publikum på årets Skanderborg festival får nu ekstra glæde af de teknologier festivalen har eksperimenteret med de seneste år i samarbejde med blandt andet Datalogisk Institut, Aarhus Universitet. Tidligere støttede teknologierne beredskabets overblik, men i år får publikum også lov til at nyde godt af – dele af – systemet, der nu kan støtte både sikkerhed og underholdning.

Skanderborg festivalen har gennem de sidste to år eksperimenteret med forskellige teknologier i skoven for at understøtte landets bedste festival beredskab. Eksperimenterne har foregået i samarbejde med blandt andet Datalogisk Institut, Aarhus Universitet og er blevet til systemet @aGlance, der giver overblik ved et øjekast.  

– Vi har erfaret, at al den information beredskabet fik glæde af via vores system på visse niveauer kunne gavne publikum. I år bliver eksperimentet udvidet, så det ikke kun kan skabe overblik for beredskab men også skabe overblik for publikum og give dem en ekstra oplevelse, siger projektleder og lektor ved Datalogisk Institut Preben Holst Mogensen, der på tredje år leder eksperimenternes gang i skovbunden.

Kendte teknologier på nye måder

Helt konkret har holdet bag @aGlance udviklet nye features til at servicere publikum.

– Vi tracker busserne, der optræder på publikums dynamiske kort på deres mobiltelefon, hvor de også kan se en 3D omgivelse af festivalen med modeller af scener, barer og lignende, siger Preben Holst Mogensen.

Kortene giver mulighed for, at man eksempelvis kan tjekke barerne ud, eller man kan se udvalgte live videofeeds fra et af de seksogtyve opsatte kameraer lige dér, hvor man befinder sig. Ideen opstod sidste år, hvor systemet egentligt lå inde med mange informationer, som beredskabet havde og gjorde stor brug af, men som publikum ikke kunne se. Omvendt optog gæster video og billeder som beredskabet ikke kunne gøre brug af. Tanken har været, at informationerne dette år kan støtte hinanden og bruges afhængigt af behov.

– Vi kan umuligt dække hele pladsen, men kan vi få publikum ved eksempelvis Søbadet, der ligger langt væk, til at sende deres information, så kan vi få bedre forståelse af, hvad der foregår dernede, understreger Preben Holst Mogensen. Omvendt kan publikum få en fornemmelse af, hvad der foregår et helt andet sted på pladsen.

Tanken er, at publikums videoer kan optræde i festivalen i 3D på samme måde som de stationære videokameraer.  Hvis publikum med en gps telefon tager billeder, der uploades til Flickr kan systemet hente dem ind i 3D-modellen og placere dem det rette sted i modellen.

Skov og oplevelse i 3D

3D modellen eller omgivelsen er en præcis model af Skanderborg Festivalen krydret med teknologier, der eksempelvis viser, hvor de sytten busser eller de forskellige bårehold befinder sig. Båreholdene er udstyret med mobile devices, der viser kort med angivelse af båreholdets position samt positionen på stedet, hvor de skal hente en tilskadekommen. Beredskabet kan ydermere via en browser der viser thumbnails fra de seksogtyve kameraer få et overblik over, hvad der foregår på pladsen, enten ved at se på individuelle kameraer eller ved direkte at vise video-feedet på terrænet, hvis der er behov for en vurdering af menneskemængden.

– Desuden har vi arrangeret at barpersonale sender en sms til systemet, hvis de ønsker afhentning af penge. Hvornår og hvem håndterer vores system, og koordinatoren kan derefter sende det hold af sted, der er tættest på, siger Preben Holst Mogensen om nogle af de nye ting, der er kommet på siden sidste sommer. Størstedelen af informationerne som eksempelvis den nævnt ovenfor er naturligvis stadig skjult for publikum kun til brug for festivalens beredskab.

Eksperiment med succes

Eksperimenterne har for hvert år vist at gribe om sig, da erfaringerne har medført nye ideer i takt med, at systemet har vist sit værd.

– Ja systemet er udviklet i samarbejde med festivalen og dermed brugerne af systemet. For hvert år kommer der flere brugere og flere ønsker til. Vi har hvert år kunnet imødekomme de fleste, men vores succes medfører også høje forventninger. Dem håber jeg, vi lever op til igen i år, smiler Preben Holst Mogensen.

No comments yet.

Leave a comment